ForumFull av følelser / Er jeg ikke et verdig menneske?
 • Er jeg ikke et verdig menneske?

  Startet av UtroligAnonym  ett år siden

  Hei.
  Var veldig usikker på om jeg skulle legge til en kommentar på dette forumet, men sånn som ting er nå så er jeg litt desperat. Dette innlegget blir litt langt.

  I en stund nå har jeg slitt ekstremt mye med min mentale helse og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Hadde en vennegjeng på ca. 7 stk hvor jeg var godt kjent med hver og enkelte av dem. Mine nærmeste var bestående av 3 stk.. dette var folk jeg stolte på.

  Med mine tidligere opplevelser med ekstrem mobbing og seksuell trakassering, var disse to temaeme veldig sensitive. Disse temaene tok jeg opp med en av mine nærmeste venner. Jeg fortalte han hva som hadde skjedd, og stolte på han. I senere tid får jeg vite fra andre bekjente at han hadde gått rundt og snakket om disse opplevelsene med andre folk. En annen ting han gjorde var å lage "r*ape" jokes og mobbe jokes om meg foran folk. Etter at jeg konfronterte han, ble det en stor krsngel over det, hvor samme person blandet inn alle andre fra denne vennegjengen. Alle sammen gikk mot meg. De fant opp ting og spredde usanne rykter om meg, og mobbet med rett og slett. Jeg fikk kommentarer som "Han der er en jævla taper. Jeg håper at jeg slutter å se han. Han har ingen venner. Ingen liker han." Og mye mer. Problemet her er at jeg ikke klarer å komme meg over dette. Tanken om at jeg må se denne personen hver eneste dag gjør at jeg føler meg ekkel. Føler at jeg ikke er verdig nok til å i det hele tatt eksistere, siden denne mobbingen som har pågått, har vært gjennomført av mine tidligere venner.

  Det er selvsagt mye mer bak dette, men det blir for mye å skrive om her. Dette er bare overflaten av ting som har skjedd + tidligere traumer osv.

  Problemet mitt er derfor:
  Hva skal jeg gjøre? Jeg har nådd et punkt hvor jeg er redd for å miste kontroll over meg selv. Jeg har holdt ut så utrolig lenge nå, ikke bare med de nylige dustete vennegjeng hendelsene, men også andre tidligere og nåværende problemer. Jeg vet faktisk ikke hva jeg skal gjøre og er desperat etter en løsning. Orker ikke mer av disse demonene i hodet mitt :/

 • s1407bek ett år siden #1

  Hei gode du

  Jeg vet ikke hvordan jeg skal hjelpe deg, men fikk bare lyst til å gi deg en klem.
  Så klart klarer du ikke å komme deg over dette, ikke alene! Det er dine tidligere venner som har oppført seg så forferdelig motbydelig ovenfor deg, og det ligger egentlig kun på dem og ikke deg personlig! Eller jo, de har jo trakassert deg for noe veldig personlig, men det har ikke noe med at du er feil eller noe å gjøre.

  Du er verdig nok til å eksistere. Kjære deg, du har hele livet foran deg! Traumene dine, mobbingen, menneskene som har behandlet deg dårlig fortjener ikke å definere hva du føler om deg selv, likevel gjør det jo det.

  Du spør hva du skal gjøre.. Jeg tenker at du bør snakke med noen som kan gjøre deg bevisst om at du er så mye verdt, og at ingenting av dette er din feil!!
  Har du noen du føler du kan snakke med? Foresatte? Helsesykepleier? Lærer på skolen? Fastlege? En annen trygg voksen? Noen ganger hjelper det å bare sette ord på akkurat det som går inni hodet ditt, selvom du kanskje ikke vet om det er det som plager deg mest. Eller at du ordentlig ikke vet hva som går i tankene, for det er så rotete. - Kanskje føles det lettere om du kan be dem stille deg noen spørsmål?

  Jeg tror ikke du vil miste kontrollen over deg selv ubevisst, du har kontroll, noen ganger trenger man bare litt hjelp til å plassere ting og å finne den igjen.

  Jeg har troa på DEG <3

 • .irl.dorodere. ett år siden #2

  Hei!
  Unnskyld for at du går igjennom dette.
  De fortjener deg ikke! De er bare tapere som tar hva slags mulighet de kan for å plage noen.
  Du er helt perfekt! Unnskyld for alt du har gått igjennom..
  Jeg er veldig glad for at du sa noe her..!
  Kunne du kanskje ha snakket med foreldrene dine om hva de sier?
  Jeg vet at det er super vanskelig å sette ord på følelsene dine, jeg kjenner meg veldig godt igjen. Jeg klarer ikke å sette ord på følelsene mine jeg heller.
  Det er veldig ubehagelig å snakke om sånt.
  Jeg har personlig en veldig dårlig erfaring med hva som skjer når jeg prøver å snakke med voksne og andre om sånne temaer.
  Bare vet at jeg er her for deg hvis du vil snakke. Du kan snakke med meg om alt:)
  Folk er noe av det verste i verden.
  Snakk med foreldrene dine om å kanskje bytte skole? Jeg tror det hadde vært det beste.
  Du er ikke alene.
  Jeg støtter deg i hver løsning du velger å ta.
  Du burde prøve noe som heter ‘vent art’ hvis du liker kunst. Søk det opp på YouTube eller andre medier:)
  Jeg utviklet depresjon på alder av 5, så jeg vet ganske mye av hva du mener og føler:)
  Unnskyld for at dette foregår.
  Det at de er dine nærmeste venner gjør enda vondere, derfor føler det ut som at det er din feil.
  Jeg er her for deg, ingen skal ha det sånn..
  Jeg føler på dine vegne..