ForumFull av følelser / Det klikker snart mentalt for meg
 • Det klikker snart mentalt for meg

  Startet av Thinkingmaster  8 måneder siden

  I det siste har jeg vert mentalt ustabil. Føler ingen ting og kjenner at hvis jeg hadde gjort noe galt hadde jeg ikke kjent noen ting. Later som jeg er ok rundt vennene mine. Har nettop åpnet opp for vennene mine at jeg ikke har det bra mentalt. De skjønner meg godt siden de vet om den fortrengte fortiden min (har bodd i fosterhjem i 9 år). Har lenge lurt på om jeg har deprisjon, angst, PTSD eller ADD. Vet heller ikke om jeg bare overdriver. Det er alltid noe som skjer i hodet mitt. Jeg kan se på en grein og tenke: "lurer på hvilket tre den fallt fra. Hvem var det som plantet det treet den falt fra. Var det en mann eller dame som plantet den. Hvor gammel var de. Oi den pinnen så anderledes ut, er den fra et annet tre?". Slik jobber hodet mitt HELE TIDEN. Jeg stopper aldri å tenke og jeg overtenker for mye. Lever gjennom traumatiske opplevelser gjentatte ganger inni hodet flere ganger i uka. Forestiller familiemedlemmer som dør, ulykker, hva familien min ville følt om jeg døde osv. Ikke å glemme at jeg hele tiden har et soundtrack i bakhodet mitt. Sanger spiller på repeat HELE TIDEN. Det eneste bra jeg har fått ut av livet mitt er at jeg er blitt flink på å tegne. Jeg har vansker med å sove fordi jeg tenker så mye. Greier ikke å konsentrere meg i timen heller. Lese en bok? Hah! Det kan jeg bare drite i. Greier ikke å lese første side uten å lese den opp til tre ganger før jeg får inn hva siden handlet om. Har jeg dysleksi nå eller? Enda flere ting jeg må teste meg for.
  .
  Er det vanlig å tenke HELE tiden? Er det bare traumene som har gjort meg slik? Eller er det noe som ligner på ADD eller ADHD.

 • Auro9876 8 måneder siden #1

  Jeg skal ikke late som jeg er ekspert på dette, men jeg er i hvert fall ganske sikker på at du ikke er den eneste dette skjer med. Det er nok vanlig å bli litt mentalt ustabil spesielt når kroppen utvikler seg, og du har allerede vært gjennom så mye.
  I går for eksempel, begynte jeg å gråte fordi de hadde flyttet legetimen min til et tidspunkt på dagen der jeg ikke gikk glipp av gymtimen. Og jeg var dritlei meg liksom.

  Jeg tror i hvert fall det kan hjelpe hvis du finner noe du er glad i, du nevnte at du kunne tegne, øv deg, prøv forskjellige metoder og stiler, og prøv å tegn følelsene dine. Det hjelper alltid for meg. Kanskje du da har noe du kan tenke på i stedet for å overtenke, og at du har noe å glede deg til.
  Selvfølgelig er det beste om du kan åpne deg til noen du kan stole på om dette, men jeg skjønner det veldig godt hvis det er vanskelig. Det finnes mange anonyme chattjenester på nettet hvis du føler at du trenger å snakke med noen. Husk at det kommer til å bli bedre, men akkurat i denne perioden må du være ekstra sterk.

  Jeg ønsker deg masse lykke til, hilsen jente 13

 • anonymjente12 8 måneder siden #2

  Jeg tenker også veldig mye. Det er alltid noe som foregår oppe i hodet mitt. Det er bare sånn. noen tenker mer enn andre. Men at det går utover søvnen er jo ikke så bra. Kanskje du burde spørre etter hjelp? Gå til noen som kan gi deg svar på de spørsmålene du stiller? Håper det kan hjelpe 😃