ForumDette gjør meg glad / Små ting i hverdagen
 • Små ting i hverdagen

  Startet av Azalea  3 år siden

  Jeg har lenge slitet med ting. Jeg hatet kroppen min, jeg hatet meg selv og hatet livet. Jeg så ikke noe godt med det å leve. Jeg hoppet over måltider, trente hardt og gråt hver dag. Ingenting var OK, jeg følte meg helt håpløs og helt tom. Ensom. Av og til kan disse tankene, følelsene og situasjonene dukke opp igjen og det er forferdelig. Jeg vet jeg ikke er alene og derfor skriver jeg dette innlegget.

  Nå har jeg lært meg å se ting i et annet perspektiv. Jeg kjemper og gjør alt for å utrydde disse tankene - de skal ikke ødelegge meg. Livet er for kort til å sløse bort tiden min på å hate på meg, hate på ting som ikke kan forandres på. Livet er for kort til å stresse og bekymre seg over ting som kommer til å skje. Livet er for kort til å gråte over fortiden. La det gå. DU ER GOD NOK. Ja, det er vanskelig å tro det og stole på det. Men hvorfor skulle du ikke være god nok? Alle er unike og ALLE er verdifulle. Hvorfor skulle du ha mindre verdi? Hvorfor skal du rakke ned på deg selv? Alle gjør feil, det er sånn vi mennesker er. Ingen klarer alt, du har dine talenter. Ikke vær for streng mot deg selv, men heller godta deg selv for den du er. Ikke bruk tiden din på å mislike deg selv om ramse opp ting som kunne vært annerledes. Du er bare ung en gang, lev livet! Finn ting som gjør deg glad og fokuser på det positive.

  Nå setter jeg pris på små øyeblikk med folk jeg er glad i. Jeg ser i speilet og smiler fordi jeg har bein. Jeg lukker øynene og nyter at jeg kan puste inn frisk luft. Jeg lytter og takker for at jeg kan høre alle disse fantastiske lydene i naturen. Solnedgangen. Vann. Ord. Tanker. Jeg hopper av glede når jeg tenker på sommer. Sola og stranda. Stunder rundt middagsbordet. Jeg er heldig. Folk har det verre enn meg.

  Jeg skjønner at det er vanskelig, spesielt når du sliter så hardt. Men prøv. Det vil hjelpe. Jeg "prøvde" i flere år, men jeg prøvde ikke hardt nok. Start med å puste. Smil til deg selv. Etterhvert kan du starte med å si ting du liker med deg selv. Få andre til å ramse opp positive sider ved deg selv (Og ta det til deg). Si til deg selv at du ikke trenger å være perfekt. "Ikke vær for streng mot deg selv". Du klarer det! Stå på og ikke gi opp. Du er ikke alene. Snakk med noen om du trenger det.

 • Buffy/By 2 år siden #1

  Takk for at du tok deg tid til å skrive dette❤️ Det hjelper💛