ForumEr jeg bra nok? / Stygg, tjukk og upopulær
 • Stygg, tjukk og upopulær

  Startet av I’mfine  3 år siden

  Såå jeg er en jente på 14 år. Jeg er 170 cm høy og veier 50 kg, er det for mye? Uansett, jeg føler at det er skikkelig mye kroppspress på min skole... jeg føler meg så utrolig tjukk og for høy når jeg er med vennene mine. I tillegg blir jeg plaget og er upopulær. Med upopulær mener jeg ikke at det er få folk som liker meg. Jeg mener at det er mange folk som misliker meg... Jeg er alltid alene og tenker for det meste på skolen. Enten leser, hører jeg på musikk eller no sånt på skolen. Prøver egentlig bare å isolere meg mest mulig fra andre folk. På grunn av at så mange misliker meg hater jo jeg selvfølgelig meg selv og.... jeg begynner nesten å gråte da jeg ser meg i speilet.

  Jeg bare håper at noen av dere har noen tips til meg om hvordan jeg kan bli tynnere, mer populær eller noe lignende... Jeg trenger virkelig å forandre meg!!!!

 • Annonym12345 3 år siden #1

  hei<3
  jeg er 12 år og like høy og veier 50 kg, jeg sliter med det samme...

  har dessverre ingen tips men du må vite at du er ikke alene!<3

  mvh meg

 • I’mfine 3 år siden #2

  For det første tusen takk for svar<3 og for det andre er det egentlig litt beroligende å vite at jeg ikke er den eneste

 • La musique 3 år siden #3

  Ok. Hør her:
  Du er 1,70 høy og veier 50 kg. Dette gir deg en BMI på 17, og plasserer deg i kategorien UNDERVEKTIG. Du er absolutt ikke tykk, og burde legge fra deg alle tanker om dette. Om noe, burde du vurdere å legge på deg litt, for det er ikke bra for kroppen å være undervektig...
  Du skriver du føler deg for høy, men da vil jeg du skal høre på meg (jente på 18 år, 158,5 cm høy, og 52-55 kg): Du aner ikke hvor sterkt andre jenter ønsker seg å ha din høyde. Kanskje noen synes det er unormalt å være så høy som du er på din alder, men det er bare fordi ikke alle har begynt å vokse skikkelig ennå. Når de gjør det, kommer alle til å ønske seg din høyde, og ikke mange kommer til å få det de ønsker seg. De kommer til å stoppe å vokse etter hvert, og da er det DE som føler seg mislykkede. Jeg har selv for lengst slått meg til ro med å være lav men de fleste andre jeg kjenner med min høyde, er SÅ misunnelige på høye folk. Så kjære deg: Høyden og vekta er ingenting du trenger å bekymre deg for. Stol på meg.

  Men: Jeg har et spørsmål til deg: Hvorfor misliker folk deg, tror du? Har du gjort eller sagt noe galt på noe tidspunkt? Oppført deg dårlig mot noen i klassen? Om det er noen slike konkrete grunner til at folk skal mislike deg, skjønner jeg det. Er det det?

  Eller synes de du er kjedelig, lukket, stille, innadvent, og vanskelig å få kontakt med siden du holder deg så mye for deg selv? Tror de kanskje at du har nok med deg selv, og ikke ønsker å bli lagt merke til?
  Hvis dette er tilfelle, vil jeg anbefale deg å være mer åpen og by litt mer på deg selv. Hvis dere for eksempel har gruppearbeid, og du er på gruppe med noen du kunne tenke deg å bli bedre kjent med, er dette et fint sted å starte. Da kan du vise at du er hyggelig og samarbeidsvillig, og at du liker dem. Du kan le av vitser de forteller, eller gi dem ros om de gjør noe bra eller kommer med en fin idé. Det viktigste er at du viser deg som en hyggelig og respektfull person, og tar litt initiativ selv. Hvordan skal de kunne vite hvordan person du er om du ikke viser dem det?

  Nå skal jeg avslutte her, men først vil jeg bare si at folk i den alderen kan være noe skikkelig dritt. Mange opplever overgangen fra barn til ungdom (og etter hvert til voksen) som veldig vanskelig, og går igjennom mange personlige problemer og ting. Dette gjør at man har ganske nok med seg selv, og at man ikke legger spesielt merke til andre utenom sine nærmeste. (Noen ganger ikke dem engang...) Poenget mitt er at om folk er teite og fjerne, har det høyst sannsynlig ikke noe med deg å gjøre. En annen ting jeg vil du skal vite, er at du ikke er alene. Veldig mange går igjennom akkurat det samme som deg. De føler seg tykke, har dårlig selvtillit, og har et høyt ønske om å bli mer populær. Kjære deg: Det kommer til å ordne seg.

  Hvis du har lyst til å snakke med meg, er jeg her inne jevnlig, så vi kan gjerne holde kontakten. Det er lettere for meg å hjelpe deg hvis jeg vet mer detaljer om akkurat din situasjon.

  Jeg legger ved noen lenker fra Ung.no som handler om hvordan man kan bli mer populær.
  -https://www.ung.no/oss/forelskelse/65393.html
  -https://www.ung.no/skolen/3961_Hvordan_bli_populær.html
  -https://www.ung.no/oss/skolen/195609.html
  -https://www.ung.no/oss/venn/270814.html
  -https://www.ung.no/venn/2278_Vanskelig_å_få_nye_venner_Ta_det_første_steget.html
  Fra studenttorget.no: https://studenttorget.no/index.php?show=3797&expand=3797&artikkelid=3788
  Her er en bra artikkel om selvtillit og selvfølelse også:
  -https://www.ung.no/psykisk/2161_Selvtillit_og_selvfølelse.html
  Husk at Internett er fullt av artikler som dette. Det er bare å lete i vei. :)

  Jeg håper noe av dette kan være til hjelp for deg. :) Jeg ønsker deg masse lykke til, og husk at jeg er her om du har lyst til å beholde kontakten. :)
  Mange klemmer fra meg.

  Ok. Tre ting til:
  1-Hva slags musikk hører du på? og hva slags bøker leser du?(Jeg er veldig glad i å oppdage ny (eller gammel) musikk og liker kjempegodt å lese også. :))
  2-Har du noen venner eller folk du pleier å henge mer med enn andre, eller er du utenfor alt sånn?
  3-Husk at det å bli mer populær og bli kjent med andre ikke skjer over natta. Vær tålmodig og ikke gi opp. Jeg har tro på at du klarer dette!

 • Reg1234 3 år siden #4

  Du er ikje feit er rundt samme høyde sjøl og veier mer enn deg. Folk sier ikkje at eg er feit og då kan du umulig være feit.

 • TheComfusedPotato 3 år siden #5

  Kjere deg:) Off, nei, har så lyst til å gi deg en stor og god klem nå. Det du går gjennom nå er tøft men du må alltid tenke at alt går bra til slutt. Ok, vi starter fra begynnelsen:

  -Overvektig og kroppspress: NEI! Å være 14 år og 170 cm og å veie 50kg er slettes ikke for mye! Du er bra nok som du er. Jeg lover. Sliter desverre med kroppspress på min skole jeg også. Er 12 år, veier 44 kg med litt ekstra fett på kroppen. Du er ikke alene. Lov meg at du skal klare deg gjennom dette sammen med meg, ok?

  -Upopulær: Pfft, hvorfor trenger du å være populær? Om du føler at folk misliker deg så snakk med en lærer, foreldereller noen andre voksene du stoler på. Det føles mye bedre når du får det ut, jeg lover deg! Og om du føler deg mislikt, så går du opp til en person, smiler og sier: "Hei! Jeg ville bare si at du har et veldig fint smil!" Det gjør både din og den personen sin dag bedre. Kanskje også du får deg noen nye venner?

  -Isolerer deg fra andre: Jeg skjønner godtat det er vanskelig å snakke med folk, men prøv det! Når samtalen er i gang så er det nok et nytt vennskap på veg.

  Alt jeg prøver å si er: Elsk deg selv. Det gjør livet lettere:) Klemmm:D


 • Jente07 3 år siden #6

  Okay! Du er absolutt ikke tjukk eller veldig høy hvis du er 170 høy og veier 50 kg. Jeg skjenner mange 14 åringer som er 170 høy, så du er ikke alene!❤️ Jeg håper du tar vare på deg selv!😘 bare vit at du er PERFEKT!😘❤️
  Klem<3

 • Henale 3 år siden #7

  Pust inn og ut og prat (mere) med andre! Du er perf! Så dette greier du, og hvis du skulle lure på noe er det bare å sende et brev til noen her!:)

 • idk egt 2 år siden #8

  Du sier du føler deg får høy... på min skole vil alle jentene være så høye som deg. Kg har en venninne som er litt høyere enn oss andre i jentegjengen vår, og vi tre andre er så misunnelig på henne fordi hun er så høy. Så ikke tror at du er for høy... det er mest sansynelig noen som er misunnelig på høyden din også!

 • problem_girl 5 måneder siden #9

  hei :) (14 år) eg har samme problemet, bortsettfra at eg er 174 i høgde og 63 i vekt. hater kroppen min og ender alltid i å lyge om vekta mi. er aldri komfertabel. vil helst gå ned til 50 eller 55 i vekt men vet ikke hvordan. prøver alt eg kan men ga bare opp siden eg prøvde i hele 3 år med trening å spise sunt. funka ikke så nå har eg begynt å spise mindre å vurderer bare å slutte å spise.

 • Selv123 4 måneder siden #10

  Samme problem er bare at jeg vet jeg er overvektig da.. er 147 cm og har veiet meg noe jeg angrer litt på.. veier 60,7 kilo💔 lang historie kort da så har jeg vært på sykehuset i 10 uker i strekk uten og dra hjem o osv. for og operere ryggen. Da veit jeg 48 kilo tror jeg eller no og så fulgte sykepleierne på vekten min fordi jeg skulle jo vokse litt og for og passe på. Når jeg var ferdig på oppholder og skulle hjem så veiet jeg 55 kilo.. :( også måtte jeg ta det med ro i 1 år.. også veiet jeg 59 kilo eller noe og etter jul no så veier jeg 60,7. men det dom er bra da det er at familien min skal begynne og trene litt.. så det blir bra. Også skal vi kutte ned litt på godteri og brus osv. skal jo kose oss av og til helgene da. Men pls hjelp hvordan kan jeg trene uten og belaste kroppen på samme måte som du gjør vær dag på en måte.