ForumEr jeg bra nok? / Selvskading
 • Selvskading

  Startet av tirsk08  2 år siden

  Er det vanlig og ikke angre på selvskading? Jeg begynte når jeg var 8 år hva skal jeg gjøre?

 • supportjenta1 2 år siden #1

  Jeg vet ikke noe om selvskading, men jeg tror at de fleste som gjør det vil ikke slutte fordi man føler at smerten går vekk, og da angrer man ikke mye på det.

  Det første trinnet du kan gjøre, det kan være å snakke med noen du stoler fullt og helt på og være ærlig med følelsene dine. Hva er grunnen til at du startet med selvskading for eksempel? Ofte kan det være lurt å tenke på det, før du kan være fullt og ærlig om følelsene dine til den du stoler på.

  Det finnes allikevel måter du kan få utløp for tankene og følelsene dine på, som for eksempel skrive i en dagbok som bare er din. Jeg skriver selv i en dagbok, og det gjør at jeg forstår mer av hvordan jeg har det og det blir lettere å forstå hva som er grunnen til at tankene mine kommer. Pluss at jeg føler en lettelse i skuldrene mine etter hver gang jeg har skrevet i dagboka mi, og jeg ser eller leser aldri tilbake fra alt jeg har skrevet tidligere.

  Det jeg mener her er at, hvis du er ærlig om følelsene dine i en dagbok, vil det være lettere for deg å være ærlig om følelsene dine til den du stoler på. Og hva om du kunne skrive om hvem du vil snakke med i dagboka hver dag helt til du finner en løsning? Og tenk om du endelig klarer å forstå hvorfor du tok selvskading? Men husk at det kan hende det kommer til å ta lang tid. Jeg har selv skrevet i dagboka sider ut og sider inn helt fra 3 år siden, og skriver fortsatt dagbok den dag idag. Men jeg er helt sikker på at du finner ut dette. Jeg heier på deg!

  Lykke til!