ForumEr jeg bra nok? / Karakterpress
 • Karakterpress

  Startet av Kattenmaximilliam  ett år siden

  Jeg er ei 14 år gammel jente og har 5,7 i snitt. Derfor tar ingen meg alvorlig når jeg sier at jeg er stressa over lekser og prøver. Jeg går rundt nesten hver dag med en følelse av stress; at det er noe jeg alltid har igjen og gjøre. Det er utrolig slitsomt og jeg vil ikke mer. Hadde vært fint å få slappe av litt uten å stresse over karakterene mine. Noen som har noen tips?

 • Miis123 ett år siden #1

  Drit litt i skulen og prioriter det som du føle trengs litt prioritering;)

 • nevergiveup123 ett år siden #2

  Skjønner at det er stress nær du bruker tiden på å gjøre det bra på skolen. Men siden du allerede er flink så anbefaler jeg rett og slett å gi litt faen. Øv til prøver men ikke pugg deg i hjel. Disponer tiden bedre og ikke øv i flere timer på en dag. Men fordel timene på flere dager. F.eks øv litt og litt tre dager i forkant. Da husker du det faktisk bedre også for su får i små doser og blir mer «vant» til det og det blir repetert på en måte istedenfor st alt bare pøses på deg på en dag .
  I tillegg bør du legge tid for det du vil, det som gir mening for deg og ditt liv. Tren, spis, vær med venner, hør på musikk, driv med sport, hobby osv. OE som gjør deg gld

 • Frootie ett år siden #3

  Hei! Herregud det er et formidabelt snitt! Hhahaha jeg kjenner meg igjen i situasjonen. I 10. klasse hadde jeg et snitt på 5,5, og følte også at jeg må gjøre det bra i ALLE fag. Som deg, tok ikke vennene mine meg på alvor når jeg fortalte dem at skole og karakterer begynte å bli stressende, men jeg føler at det hjelper å tenke at man er god nok så lenge man gjør sitt beste:) I tillegg er det LOV å være stressa.

  Jeg opplever fortsatt en del press hjemmefra når det gjelder karakterer. Begge foreldrene min var fryktelig gode på skolen og har doktor og professorgrad nå. Det jeg pleier å si til meg selv er at jeg er ikke foreldrene mine. Jeg kan ikke være flink i alt. Som andre har sagt her tidligere er det viktig å finne en god balanse mellom skole og fritid. Når du føler deg stressa, tren, vær med venner, se film, gjør noe du liker!!!! Unn deg det:)

  Følelsen av å måtte prestere vil alltid være der. Uansett om det er skole eller jobb:)
  Tenk at du takler det! DU har overtake og du skal gjøre det som gjør deg glad:)

  -Jente 16