• cc

  Startet av reg123  9 måneder siden

  Er bmi på 16.5 for høyt eller for lavt og hva er normalvekt når jeg er 169-170 cm 13 år og ikke si snakk med helsesøster for jeg har ikke tid mellom timene da har jeg kun 5minuter og helsestasjonen her eg bor er ikke bra hu ene helsesøsteren burde ikke fått jobben hu er veldig dårlig pluss kan ikke kontakte fastlegen min og går det ann å ha anoreksi uten diagnose har disse symptomene spiser lite, Du frykter vektøkning og at du skal bli stor, selv om du er meget tynn. Du føler deg stor selv om andre forteller deg hvor tynn du er. Tror at ting blir bedre om vekten går ned Avviser at noe er galt selv om "de rundt" ser at det er mye som er annerledes Uttrykker misnøye med kropp utseende og fasong

 • vannersunt 9 måneder siden #1

  BMI på 16.5 er alt for lavt. Bmi'en for undervekdig går på 18.5, og 16.5 kan gjøre deg syk. BMI'en for alle burde ligge et sted på 18,6-25. Hadde jeg vært deg, og ikke hadde kunnet kontakte fastlegen eller skolehelsesøster, ville jeg snakket med noen jeg stolte på. Om det er venner, foreldre, familie, eller bare en lærer,gjør det. De kan hjelpe deg, og snakke om hva du burde gjøre.
  For meg høres det ut som om du ihvertfall er på vei til å få anoreksi, og det at du skriver her at du trenger hjelp, er et godt skritt mot at ting blir bedre. Du kan selv-diagnosere anoreksi, men da ville jeg ikke sagt til mange at "ja, jeg har anoreksi", fordi det vet du ikke 100%, men selv støtter jeg selv-diagnosering så lenge du sjekker symptomene, og er kritisk til dem, ikke at man ser at et av symptomene er *random ting* og så har man *random ting* selv, fordi da er det ikke sikkert.
  Hvis du ikke vil snakke med noen, så vil jeg bare si at det kjenner jeg meg igjen i, og det kan funke, men ting blir utrolig mye tøffere når du er alene. Jeg hadde selv-diagnosert depresjon for litt siden, og jeg kom meg gjennom det selv, selv om det var vanskelig.
  Med din anoreksi, om du er alene, start smått. Drikk mye vann, prøv å spise litt mer enn du vanligvis gjør. Du fortjener å spise. Det er ingenting galt med deg og/eller kroppen din selv om du ikke er den tynneste! De neste ukene, prøv hver dag når du står opp, å gå bort til speilet, se deg selv i øynene, og si "Jeg er verdt det. Jeg er perfekt uansett hvordan jeg ser ut, og om folk ikke tolerer det, kan de bare gå sin vei, fordi jeg er glad i den jeg er, og det kan ingen forandre på!" Jeg skal love deg, det føles kleint ut i begynnelsen, du kan føle deg teit når du gjør det, som om det aldri kommer til å funke osv. men det hjelper etter hvert, for til slutt tror du på det. Og den følelsen når du begynner å elske deg for den du er, og ikke hva andre forventer, den er deilig.

  Jeg håper jeg hjalp deg med mine tips, og så håper jeg inderlig mye at det kommer til å gå bedre/bra for deg:-))

 • reg123 9 måneder siden #2

  Har bmi på 16.3-16.1 nå

 • vannersunt 9 måneder siden #3

  Ok, vær så snill, ta kontakt med noen. Det er viktig at du får ordnet opp i dette før du går enda lengre ned og ikke kommer deg opp igjen. Si ifra til noen, hvem som helst som du kjenner og kan snakke med.

 • reg123 9 måneder siden #4

  Ingen eg kan snakke med vil nå målet mitt om å veie 40 kg te jul nå veie eg 46 og går ned 2 kg i måneden.