ForumÅpent tema / Livets store spørsmål! Setter pris på kommentarer! :)
 • Livets store spørsmål! Setter pris på kommentarer! :)

  Startet av Big Brother  ett år siden

  Hei, alle sammen!
  Den siste tiden har jeg tenkt ekstremt mye på hvorfor vi mennesker er til og alt det der. Jeg vet at mange av dere vil si det var fordi Gud skapte oss, men la oss nå i et lite øyeblikk tenke at det ikke er helt sikkert, og prøve å unngå å bruke religion som løsning på disse spørsmålene. Henger dere med? Spørsmålene jeg har stilt meg selv, og ikke klarer å finne noe svar på er såkalte ekstistensielle spørsmål, altså spørsmål som har med vår eksistens å gjøre.

  1-Hvordan er det å være død?- Å ikke leve. Ikke eksistere! Ikke tenke, føle eller være noe som helst? Bare være ingenting... Jeg vet dette er umulig å forestille seg, siden det eneste vi virkelig kjenner til er livet, men det skremmer meg så ekstremt å ikke eksistere! Jeg føler meg så "fanget i livet", hvis det gir mening? Det er liksom ingen utvei annet enn UTVEIEN (som er døden). Ingen andre alternativer! Jeg vil bare leve evig og eksistere for alltid, og orker ikke tanken på at jeg en gang kommer til å være helt borte, og at jorda og etter hvert hele universet vil forsvinne! Hva i alle dager er igjen av verden da? Ingenting! Et stort, tomt ingenting! Shit.

  2-Når alle dør og forsvinner uansett: Har det da noe å si det vi gjør i løpet av livet vårt? Når livet bare er så kort og midlertidig.... Vi får tildelt disse små, få tiårene til å gjøre ett eller annet, til å "leve", men hvorfor?

  3-Hvorfor eksisterer vi? Hvorfor har jeg blitt meg og du blitt deg, og hvorfor kan vi se, høre og tenke, og FØLE. (Jeg vet det er på grunn av evolusjonen og alt det der, men synes bare det er så sykt å tenke på!!) Og hvorfor eksisterer jeg i 2019 og ikke i 1876 eller 1514 eller i den romerske antikken eller steinalderen? Og hvor i alle dager var jeg før jeg ble født!? Er det ikke sykt at man, samtidig som man utvikler en kropp, i mors mage også utvikler en sjel!?
  Og bare tenk på hvor små vi er i den store sammenhengen! Universet er jo uendelig, altså er det overalt og tar aldri slutt, men hva er bakenfor universet, hvis dere skjønner hva jeg mener?

  4-Hva venter etter døden? Hva tror dere? (Her er det greit med religiøse synspunkter i kommentarene, men prøv å begrunne det ordentlig og ikke bare komme med masse påstander :))Personlig tror jeg at man ikke kan vite det på noen som helst måte, og at man bare må ta det som det kommer, hehe... Men jeg er åpen for at hva som helst kan skje, og er en agnostiker (altså at jeg anerkjenner at jeg ikke kan vite noe om disse tingene). Jeg respekterer også alle religioner og livssyn, så det er bare å komme med deres tanker!

  5- Hva skjer når vi fortsetter å ødelegge planeten (global oppvarming, krig osv)? Hvor ellers skal vi være? Vil menneskeheten fortsette å eksistere, kanskje på en annen planet, eller vil vi dø ut sammen med jorda? Vil da alt det vi ar gjort her på gjorda være forgjeves, når det ikke er noen igjen til å huske oss eller se tilbake på historien?

  Haha, hvis noen av dere orket å lese såpass langt er dere fantastisk snille og flinke, for jeg skjønner så vidt hva jeg har skrevet her selv... Vet det er skikkelig uforståelig, men er likevel interessert i å høre deres tanker om disse temaene. Og andre liknende temaer, selvfølgelig! :) Jeg vil også gjerne vite om dere har tenkt på disse temaene før, eller om det bare er meg som er helt rar...Og hvis dere har noen tips til hvordan jeg kan bli kvitt disse tankene og bare ta livet (og døden og alt mulig annet) som det kommer setter jeg pris på det også! For det er fryktelig slitsomt å tenke på alle disse tingene, skjønner dere! Man (eller jeg) blir liksom aldri kvitt de tankene, de bare svever over meg som en tung, stadig tilbakevendende sky...

  Håper ikke dette (altfor lange) innlegget freaket dere helt ut (for det freaker virkelig meg ut!!!). Tusen takk for at du leste, og en enda større takk om du legger igjen en kommentar! Trenger ikke være noe dypt og fancy, men bare om du har hatt liknende tanker selv, og om du skjønner frustrasjonen min. (Og gjerne mer om du vil, selvfølgelig).

  Det føltes skikkelig godt å få ut alt dette! <3 :)
  Hilsen meg

 • Big Brother ett år siden #1

  Det hadde vært supert om noen ville lese og /eller kommentere dette!
  Trenger å høre om noen av dere har hatt liknende tanker og hva dere eventuelt tenker om dette :)

 • Icyrory ett år siden #2

  Hei, jeg tror det er veldig fint å være død også. En befrielse. Men for all del, lev livet først. Jeg tror på reinkarnasjon, og er nesten sikker på at jeg har levd før. Jeg er litt spirituell, tror på ''spøkelser'' og har prøvd å kommunisert med de. Har ikke fått god kontakt enda. Meningen med livet er å ha det bra! :) vil du høre mer hva jeg tenker?