ForumÅpent tema / Hvordan kan jeg hjelpe?
 • Hvordan kan jeg hjelpe?

  Startet av bekymraBrir  10 måneder siden

  En venn av meg sliter med selvskading på grunn av press, usikkerhet, og ensomhet. Jeg har aldri vært i en situasjon som dette, hvor det er jeg som burde vite hva som må gjøres og hva som burde sies, før. Hva skal gjøre? Hva skal jeg si? Jeg er bekymret og vill selvfølgelig hjelpe så mye jeg kan/bør, men HVORDAN??

 • k.a.j.a 9 måneder siden #1

  Hei! Først og fremst vil jeg rose deg for å være en så god venn. Du virker bekymra og det har du din fulle rett til å være også. Selvfølgelig er dette en vanskelig situasjon for deg og du føler et form for ansvar da det trossalt er vennen din det er snakk om.
  Om ikke vennen selv ønsker å ta kontakt med noe som kan hjelpe kan du være et viktig mellomledd.
  Send en meld til helsesøster (f.eks.) og skriv at du har en venn som ikke har det noe bra. en venn som driver med selvskading. skriv gjerne ned navnet ti denne vennen og kanskje mobilnummeret slik at helsesøster eller andre DU velger å kontakte, kan oppsøke vennen.
  Jeg forstår så godt at du synes dette er vanskelig men du gjør det rette om du våger å hjelpe. Jeg har troen på deg, virkelig <3

 • Benedikte12 9 måneder siden #2

  Har noen tips til hvordan jeg kan hjelpe venninna mi som vil dø? Det har stabilisert seg mer de siste 2 ukene, men tror hun ikke deler alt med meg😔

 • Meg 9 måneder siden #3

  Til bekymraBrir: Du kan anbefale at vennen din kan snakke med helsesøsteren på skolen eller en han/hun stoler på. Du kan også spør om du får lov til å si det til helsesøster eller en voksen som du stoler på. De med å si ifra selv må du ikke gjøre hvis ikke vennen din går med på det.

  Til Benedikte12: Du kan prøve å minne henne på hvor mye hun har igjen i livet og at det kommer til å gå over. Du kan også prøve å få henne til å snakke med helsesøster eller eventuelt snakke med helsesøster selv, hvis du får tillatelse. Du kan også ringe alarmtelefonen (116 111) der du kan snakke anonymt med voksne og få råd. Det med alarmtelefonen kan du også gjøre bekymraBrir.
  Jeg håper at disse rådene hjelper. Hilsen Jente 13:)