ForumÅpent tema / «ALLE er deprimerte jo»
 • «ALLE er deprimerte jo»

  Startet av Kranglefant  ett år siden

  Vil først og fremst fremme at dette ikke er noe jeg mener, men kommentarer jeg ofte hører fra andre. Når man kommer inn i en diskusjon med noen om psykisk helse er det alltid noen som sier: «Det virker som om alle nå til dags sliter med psykisk helse. Det er blitt en ‘trend’». I det jeg hører dette argumentet blir jeg helt matt. Det er mennesker som bruker psykisk helse for å få oppmerksomhet, men det er en utvikling i antallet som sliter med dårlig psykisk helse. Jeg vet egentlig ikke hva heg skal svare. Er det noen som har eksemlper på hvordan de takler slike ytringer? Eller eventuelt noen som har argumenter som støtter denne påstanden? Vil gjerne kunne svare på en saklig måte når noen vil tvile på noens dårlige tanker og psykisk helse. I tilleg til å forstå hvor dette argumentet stammer fra. Takk på forhånd❤️

 • schnapsidee 11 måneder siden #1

  Skjønner hva du mener. Jeg pleide å bli frustrert over akkurat det, men det er bare sånn folk sier og vil fortsette å si. Men jeg skjønner jo også at de sier det. Det argumentet har vel bare utviklet seg over tid egentlig. Før var det jo sånn at om du var deprimert osv var det skam og sånn er det jo ikke nå. Vi har et veldig åpent samfunn, så jeg tror at nå som det ikke er sett på som ''skam'' for de fleste, er det flere folk som tør å si ifra og det er vel da vi merker hvor mange som faktisk sliter og problemet virker dermed ikke like alvorlig. Tror nok det er best å bare ikke si noe på akkurat det i det hele tatt, det er bare bortkastet tid.
 • schnapsidee 7 måneder siden #2

  Jeg tror at alle vil komme inn i en deppa episode en eller annen gang i livet, men på ulike stadier. Hos noen blir det så alvorlig at de må legges inn på akutt og hos andre er det ikke like alvorlig, men det skal selvfølgelig ikke tas for gitt uansett. Noe som jeg føler det blir ganske ofte. Det er for det meste media som skaper dette, man begynner jo å lure på om dette virkelig er sant?
  Samtidig vil ungdommer være ungdommer og er jo i puberteten, alt går jo opp og ned hele tiden. Noen gjør det for oppmerksomhet, men jeg tror at de aller fleste holder ikke på med sånt.
  Hvis du tenker over det er det mange som ikke deler noe personlig på nett, men kan ha det like ille som de som gjør det. Det er jo så mange ungdommer i verden, majoriteten kan da ikke være deprimerte?

  Det er frustrerende som du sier, når andre sier at alle er deprimerte nå til dags og at det er en trend. Jeg blir ofte litt satt ut over hvor lite respekt det er overhode mulig å ha. Alt i alt er det ofte dem som klager på andre som sliter. Vil si det er såpass fortjent.
  Jeg tenker at man må kanskje bare unngå det. Det er ikke enkelt å gå imot praktisktalt samfunnet. Omgi deg med folk med respekt for andre mennesker.

 • Meghei 6 måneder siden #3

  Har vert "deppa" I over 5 år nå, og en av grunnene til at jeg ikke vil si noe er akkuratt på grunn av dette. Jeg er redd får at fålk vil tro at jeg bare er med på trenden har venner som også føler det på samme måte