Temasider /  Siste nytt / Ti ting du ikke visste... #7 Alvorlige tema
Dekorbilde grønn strek

Ti ting du ikke visste... #7 Alvorlige tema

Gjennom hele 2015 deler vi små filmer om tjenesten vår. I september snakker Royce (15) om de alvorlige temaene i Kors på halsen.


I filmene «Ti ting du ikke visste om Kors på halsen», snakker ekspertene våre om noe som er viktig i tjenesten vår, som for eksempel forumet, chatten, frivillighet, temaer dere snakker med oss om osv.

 

Månedens film - SEPTEMBER

I september er det Royce (15) i Ekspertpanelet til Kors på halsen som har laget film. Hun forteller om de alvorlige og vanskelige temaene ungdom snakker om med de frivillige i Kors på halsen.

Etter at vi fikk chatten vår i 2010, merket vi en endring i hva dere som kontakter oss er opptatte av og vil snakke om. Det ble en ganske stor økning i samtaler om alvorlige tema. Vi synes det virker som om det er lettere for dere å skrive enn å ringe om det som er vanskelig. Kanskje det er litt for tøft å snakke om det som er alvorlig på telefon?

I dag handler mange av samtalene våre om vonde og vanskelige ting, for eksempel lav selvfølelse, kroppsbilde og spiseforstyrrelser, press, mobbing, vold og overgrep, selvskading og selvmordstanker. Mange forteller kanskje om det vanskelige for aller første gang. Vi er veldig glade for at dere kommer til oss når dere sliter med disse tankene. Noen ganger holder det bare å snakke om og lufte tankene sine. Andre ganger ønsker dere mer konkrete tips, råd, og kanskje til og med hjelp til hva dere skal gjøre videre.

Hos oss er dere helt anonyme, og kan snakke så mange ganger dere vil – om det dere vil. Samtidig ønsker vi jo at de som trenger hjelp, skal få det. Noen ganger forteller dere hvem dere er, så vi kan hjelpe dere. Andre ganger oppmuntrer vi dere til selv å ta kontakt med foreldre, lærer, psykolog, helsesøster eller andre.

Det er viktig for oss å fortelle deg at uansett hvordan du har det, hva du sliter med og hva du går gjennom akkurat nå, så kan vi være med deg på din reise. Vi kan støtte og snakke med deg, parallelt med at andre hjelper deg. Så mye du vil.

Hjelp oss med å spre filmene!

Vi håper filmene ekspertene våre har laget, på en god måte viser hva vi i Kors på halsen gjør og hjelper med. Liker du filmene, hjelp oss gjerne med å spre dem.

YouTube: https://youtu.be/MQIMQ6bCTgU
Facebook: https://www.facebook.com/korspahalsen