Temasider /  Siste nytt / Ti ting du ikke visste... #6 Frivillighet
Dekorbilde grønn strek

Ti ting du ikke visste... #6 Frivillighet

Gjennom hele 2015 deler vi små filmer om tjenesten vår. I juni snakker Fabian (15) om frivillighet i Kors på halsen.


Ti ting du ikke visste... #6 Frivillighet

I filmene «Ti ting du ikke visste om Kors på halsen», snakker ekspertene våre om noe som er viktig i tjenesten vår, som for eksempel forumet, chatten, frivillighet, temaer dere snakker med oss om osv.

https://www.youtube.com/watch?v=jwLD2SD6Baw

Månedens film - AUGUST

I film #6 forteller Fabian (15) om dem som svarer deg på telefon, chat og mail her i Kors på halsen.

Kors på halsen er en del av Røde Kors, hvor frivillige gjør en stor del av jobben i forskjellige aktiviteter. I Kors på halsen har vi 130 frivillige, og det er disse fine folka du møter på chat, mail og telefon hos oss.

Tenk deg følgende...
En person, et medmenneske, med stort hjerte, blandet med livserfaring og stor vilje til å hjelpe. Denne personen melder seg til Røde Kors av egen fri vilje, for å snakke med, hjelpe og gjøre en forskjell for barn og unge i Norge.

Våre frivillige er mellom 22 og 75 år, de er studenter, arbeidstakere og pensjonister, med alle mulige slags yrker og bakgrunner, og med et stort ønske om å bidra til å gjøre verden et bedre sted. De gir av sin tid, helt frivillig, og jobber gratis hos oss to ganger i måneden. Siden det er så mange frivillige her, snakker du sjelden med den samme personen hver gang. Du er anonym for dem, og de er anonyme for deg. Det gjør det ofte lettere å snakke.

De ansatte i Kors på halsen er de som skaffer, kurser, følger opp, veileder og hjelper de frivillige når de er på jobb her hos oss.

Ekspertpanelet

Visste du at ungdommene som er med i Ekspertpanelet vårt også er frivillige her i Kors på halsen? De har meldt seg for å være med på å bestemme, videreutvikle og gjøre tjenesten vår bedre. Ekspertene våre samles seks ganger i året, og er med på workshops når nettsider, plakater og brosjyrer skal lages, tester chat, mail og telefon og gir oss tilbakemelding på hvordan det opplevdes.

Har du lyst til å bli ekspert hos oss, må du være mellom 14 og 16 år, bo i nærheten av Oslo.

Send oss et søknadsskjema med en liten begrunnelse for hvorfor du har lyst til å være ekspert hos oss: https://www.korspahalsen.no/kontakt-oss/

Blir du sett hos oss?

Det er altså Kors på halsens frivillige du møter når du ringer, mailer eller chatter med oss. Vi håper du er fornøyd med tjenesten, og får de svarene og den hjelpen du ønsker. Har du tilbakemeldinger, ris eller ros, må du gjerne sende det til oss. Vi jobber alltid for å bli bedre, spesielt i samtalene med dere. Men også på forum, temasider, i sosiale medier osv. Så savner du noe, et tema, en vinkling, synes det tar for lang tid, eller at vi ikke er gode nok, så si fra. Vi trenger å få høre om det, ellers kan vi i hvert fall ikke gjøre noe med det.

Gi din tilbakemelding her https://www.korspahalsen.no/tilbakemelding/

Hjelp oss med å spre filmene!

Vi håper filmene ekspertene våre har laget, på en god måte viser hva vi i Kors på halsen gjør og hjelper med. Liker du filmene, hjelp oss gjerne med å spre dem.

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=jwLD2SD6Baw

Facebook: https://www.facebook.com/korspahalsen