Temasider /  Siste nytt / Ti ting du ikke visste om Kors på halsen #10 Telefonen
Dekorbilde grønn strek

Ti ting du ikke visste om Kors på halsen #10 Telefonen

Shasmin (16) ringte Kors på halsen både da hun trengte hjelp til matteleksene og da hun trengte en voksen å snakke med.


Film 10: Shasmin om telefonen

Klikk på bildet for å se filmen på YouTube

 

I filmene «Ti ting du ikke visste om Kors på halsen», snakker ungdomsekspertene våre om noe som er viktig i tjenesten vår, som for eksempel forumet, chatten, frivillighet osv.

I den siste filmen vi deler i denne runden, forteller Shasmin i Ekspertpanelet om telefonen vår. Det var telefon det startet med da Røde Kors i 1984 opprettet en hjelpetjeneste for barn og unge (Barn og unges kontakttelefon). Og selv om veldig mange nå kontakter oss på nett, er telefonen fortsatt god å ha.

Mer avslørt på telefon?

Etter hvert som vi har fått mail og chat, ser vi at færre ringer og flere velger å chatte med oss. Mange føler seg mer anonyme når de snakker på chat. Det er kanskje fordi det er lett å skjule både følelser og stemmen sin på nett. På telefon kan vi røpe oss gjennom latter, gråt, snufsing, nøling, stamming, skjelving og så videre. Det kan kjennes avslørende og litt for vanskelig.

Samtidig vet vi at den tette kontakten man kan oppleve på telefon, kan være veldig god og veldig viktig. Du møter et stort øre som lytter, og en varm stemme som stiller spørsmål for å forstå. Å snakke høyt kan være bra hvis det er noe vanskelig du har tenkt å fortelle andre. På telefon kan du øve deg på det du skal si og få direkte tilbakemelding. Hos oss kan du øve deg så mange ganger du vil. Og har du sagt noe høyt en gang, blir det ofte litt lettere å si det høyt neste gang. Det kan også være lettere for de frivillige å forstå nøyaktig hvordan du har det, når de hører stemmen din.

Flott at dere snakker!

Uansett hvordan du velger å kontakte oss, så synes vi det er fantastisk at du faktisk snakker. Og uansett hvilken kanal du velger, så er du helt anonym hos oss.

Så fortsett med det – vi snakkes!

Hjelp oss med å spre filmene!

Vi håper filmene ekspertene våre har laget, på en god måte viser hva vi i Kors på halsen gjør og hjelper med. Liker du filmene, hjelp oss gjerne med å spre dem.

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=WRuE4vEFXTo
Facebook: https://www.facebook.com/korspahalsen