Temasider /  Siste nytt / Ti ting du ikke visste om Kors på halsen # 9 Chatten
Dekorbilde grønn strek

Ti ting du ikke visste om Kors på halsen # 9 Chatten

Didar (17) forteller at du kan snakke om alt du vil med de frivillige på chatten til Kors på halsen.


Klikk på bildet for å se filmen

 

Månedens film i februar

I filmene «Ti ting du ikke visste om Kors på halsen», snakker ekspertene våre om noe som er viktig i tjenesten vår, som for eksempel forumet, chatten, frivillighet, temaer dere snakker med oss om osv.

I februar er det Didar (17) i Ekspertpanelet til Kors på halsen som har laget film. «Er du redd for konsekvensene om du forteller alt du føler og mener?» spør han. Og forteller at på chatten vår kan du snakke med de frivillige om alt mulig. Helt anonymt.

Flere velger å chatte

Tallene til Kors på halsen viser at det er færre som ringer og flere som velger å chatte med oss. Undersøkelser viser at mange ungdommer opplever seg mer anonyme når de kontakter hjelpetjenester på chat, enn på telefon. Vi tror det er fordi den du ringer til både hører stemme din og hvordan du snakker. Da er det ikke så lett å skjule store og vanskelige følelser som røpes gjennom gråt, snufsing, nøling, stamming, skjelving og så videre. Det kan kjennes avslørende og litt for vanskelig for mange.

Flott at dere snakker!

Vi synes det er fantastisk at mange da velger å snakke med oss på andre måter. Chatten er en mellomting mellom mail og telefon. Du snakker direkte, samtidig som du har litt tid til å tenke mens du skriver.

I Kors på halsen er vi opptatt av å tilby dere mange forskjellige måter å snakke på. Vi tror det er smart å prøve litt forskjellige kanaler. Av og til er det godt å skrive ut alt man brenner inne med i en mail midt på natta. Av og til er det godt å skrive direkte på chatten. Og av og til kan det være lurt å prøve å si det som er vanskelig høyt på telefonen. Ofte hjelper det å fortelle noen andre hvordan du har det akkurat nå, selv om det føles avslørende. Det er også lettere for de frivillige å forstå hvordan du har det, når de hører stemmen din.

Uansett hvordan du kontakter oss, er vi veldig glade for at du velger å snakke med noen. Det er bra! Og uansett hvilken kanal du velger, så er du helt anonym hos oss.

Hjelp oss med å spre filmene!

Vi håper filmene ekspertene våre har laget, på en god måte viser hva vi i Kors på halsen gjør og hjelper med. Liker du filmene, hjelp oss gjerne med å spre dem.

YouTube: https://youtu.be/N2c-T_TPpWE

Facebook: https://www.facebook.com/korspahalsen