Temasider /  Sommer og ferietid / Sommerjobb

Sommerjobb

Er du fortsatt på jakt etter sommerjobb? Fortvil ikke, alle tog har ikke gått.


Sommeren er den tiden hvor bedrifter oftest trenger hjelp fra andre enn de ansatte. Det er mange gode grunner til å jobbe litt om sommeren. Pengene du tjener er selvfølgelig en stor fordel, men slike aktiviteter kan hjelpe deg også senere. Du får arbeidserfaring som mange bedrifter setter pris på, og fremtidige arbeidsgivere ser at du har orket å ta i et tak.

Noen tips:

Bruk nettverket ditt! Mange får jobb gjennom kontakter. Du kjenner noen som kjenner noen, og dermed begynner ballen å rulle. Hemmeligheten her ligger i å snakke om at du søker jobb, ikke bare for den nærmeste familien, men for så å si alle du treffer.

Møt opp og spør om jobb.

En mulighet som kanskje virker litt skummel, kan være bare å møte opp et sted. Klarer du det, framstår du som en virkelig modig person! Presenter deg og fortell at du søker jobb. Det kan høres slitsomt ut å dra rundt mellom de ulike stedene, men å dukke opp i egen høye person, smeller alltid høyest. Det skjer at noen blir tilbudt jobb på stående fot.

Hvor er det lurt å gå?

Tenk etter hvilke bedrifter og kontorer som finnes i byen eller bygda der du bor, og oppsøk dem. Mange bedrifter trenger sommerhjelp, selv om de ikke annonserer etter det. Oppgaver som sommervikarer får kan være alt mulig, fra avisbud, rengjøring, lagerarbeid eller jobbe i butikker og kiosker.

Hvis du bor i nærheten av fornøyelsesparker som for eksempel Tusenfryd, Hunderfossen eller Kongeparken, trenger disse ofte ungdom til å gjøre forskjellige små og store oppgaver gjennom sommeren.

Drømmejobben?

Det kan være lurt å si at du har mulighet til å jobbe ganske mye (hvis du har det, da). Da slipper arbeidsgiverne å lære opp mange personer i samme jobb. Det er heller ikke lurt å tro at man skal få drømmejobben som sommerjobb. Ofte virker jobber kjedelige, men da kan du jo bare bli positivt overrasket. Du kan jo også møte andre hyggelige folk – eller kanskje til og med en ny kjæreste. Og igjen; penger er kjekt å ha!

Husk!

Hvis du først har fått jobb, så har du også en del rettigheter. Disse kan du lese mer om på nettsidene til LO. Lykke til med jakten på en god sommerjobb!

Har du noen andre tips, eller erfaringer du bør dele med andre? Diskuter i vei.