Temasider /  Siste nytt / Safer Internet Day 2015
Dekorbilde grønn strek

Safer Internet Day 2015

I forbindelse med SID2015 har Ekspertpanelet diskutert hva som er bra og dårlig på nett. Her er hva de kom fram til.


I forbindelse med Trygg Bruk-dagen 10. februar (Safer Internet Day), utfordret vi Ekspertpanelet vårt (ungdommer mellom 14 og 18 år) til å fortelle oss hva de synes om sosiale medier og Internett. Her er deres tanker:

Sosial på nett

Det vi i ekspertpanelet synes er artig på nett, er å kunne snakke med folk man vanligvis ikke snakker med. I tillegg er det morsomt å se hva folk gjør på sosiale medier som f.eks. Instagram (no stalking intended). Det vi tenker, som er det beste med internett, er at man kan kontakte sine venner selv om man ikke ser dem i hverdagen. Det blir lettere å kontakte de man ellers ikke tørr å snakke med. Per dags dato får sjenerte folk en fin mulig til å åpne seg opp.

Det er også en bonus at man kan bli kjent - og holde kontakt med venner som er utenlands. Hadde det ikke vært for langdistansevennskap hadde man ikke visst at i Nord-Norge, så kjempet elevrådet om traktorplass på skolegården.

En annen positiv faktor er at man lettere får muligheten til å gjøre spill sosialt, man kan nemlig spille online spill med folk fra hele verden. Dette er en av mange måter å sosialisere seg på internett.

Falskt og sårende

Vi på Kors på halsens ekspertpanel synes det er dumt at folk skaper et falsk selvbilde av seg selv. Samtidig er det mange som opplever sårende kommentarer på sosiale medier. Det er jo tross alt lettere å bli mobbet på internett, fordi det er lettere å si ting på nettet enn i virkeligheten.

Det som også er skummelt er at folk kan være noe annet enn det de utgir seg for å være. Vi kan ganske sikkert si at de fleste kjenner noen som har vært i en lignende situasjon eller opplevd det selv. Man er aldri sikker på hvem som er på den andre siden av skjermen. En annen negativ effekt av internett er at det er veldig distraherende, og mange opplever at det går ut over skolearbeid og det sosiale.

Snakk med Kors på halsen

Kor på halsen gir en gyllen mulighet til folk som har lyst til å snakke om problemene sine uansett hva det er. Syntes du det er vanskelig å balansere faglig og sosialt? Har du kranglet med kjæresten? Eller kanskje du trenger hjelp med leksene, eller føler deg litt nedfor. Uansett hva det er du vil snakke om, kan du kontakte Kors på halsens chat, mail og telefon, eller diskutere det du vil med andre ungdommer på vårt forum.

 

Vi ønsker dere en fin og trygg Internett-dag!

På vegne av Ekspertpanelet,
Didar og Ingrid