Temasider /  Kropp og helse / Normal?
Dekorbilde grønn strek

Normal?

Hvem bestemmer over kroppen din? Hvem bestemmer hva som er bra for deg og hvordan du skal se ut?


Mange ungdommer føler et press fra media, venner, kjærester om hvordan de skal være og hvordan de skal se ut. Er det riktig at andre skal bestemme over deg?

"Hva er forskjellen på ei stygg og ei pen ei"?

Når man er ung er man ofte usikker på sitt eget utseende og sin egen kropp. Hva liker gutter? Store eller små pupper? Blondt eller mørkt hår? Tynne eller store jenter? Jenter eller gutter? Guttene stiller seg også lignende spørsmål. Hvor lang skal den være? Hvor store muskler bør man ha? Hva liker jenter egentlig?

Det er vanlig å tenke sånn, men for mange blir usikkerheten så stor at man hemmes av den. Du tør kanskje ikke å snakke med akkurat den gutten eller jenta du liker fordi du tror at de ikke synes du er pen nok, tynn nok, muskuløs nok eller har store nok pupper?

Vi er forskjellige. Gudskjelov!

"Hva er aldersgrensa på å operere nesa? Ikke medisinsk grunn eller noe, den er bare utrolig stygg."

Mange har på et eller annet tidspunkt i livet virkelig mislikt en kroppsdel eller noe ved seg selv. Har du det glatteste håret i hele verden, har du sikkert drømt om digre krøller. Har du så tynne legger at ingen støvler henger på og til og med de smaleste buksene slenger, så har du sikkert tenkt at du gjør hva som helst for å få litt større leggmuskler. Har du en litt spesiell nese, litt annerledes kropp, litt for store ører, litt for små pupper, litt for krøllete hår, litt for pinglete kropp, så har du sikkert sett misunnelig over på andre og ønsket at du hadde akkurat den nesa eller det håret de har...

Smaken er som baken...

Men takk og lov at vi er forskjellige! Tenk så kjedelig verden hadde vært hvis vi alle var fullstendig like. Og kanskje har du lagt merke til at du og vennene dine faktisk ikke har samme smak når det gjelder utseende? Hva du liker hos en gutt eller jente trenger ikke være det samme som det andre liker i det hele tatt. Det er også viktig å tenke over hva du trives med. Hvis du er fornøyd med små pupper og runde lår, trenger du da bry deg om hva andre foretrekker? Vil du virkelig ha en gutt som ikke liker deg fordi puppene dine ikke er store nok? Vil du bruke mye tid og krefter på å være en annen en den du er?

På et eller annet tidspunkt finner du en som liker deg nøyaktig som du er. Ha litt tålmodighet, og bruk heller tiden akkurat nå på å begynne å like deg selv litt bedre!

Sitater fra forum i korspåhalsen og ung.no