Temasider /  Sommer og ferietid / Min sommer
Dekorbilde grønn strek

Min sommer

Les om hva Hanna (16) og Ella (15) fra Kors på halsens ekspertpanel gleder seg til i sommer.


Sommer for meg er lukten av solkrem, sola som varmer mot huden fordi jeg endelig kan ta på meg sommerklærne igjen og smaken av is på tunga. Det er friske farger, lukten av blomster og å gå barbeint til føttene blir såre. Jeg gleder meg til båtturer med lukten av sjø, måkene som skriker og båten som vugger til bølgene.

I sommer skal jeg ha piknik på stranda og se solen forsvinne i horisonten. Jeg skal fiske krabber og lage sandslott. Jeg skal vinne over pappa i tennis og ha vannkrig med broren min. Kanskje jeg til og med får meg en sommerflørt?

Jeg skal låne hele serien LasseMajas detektivbyrå på biblioteket. Jeg skal få mine årlige skrubbsår av et eller mange fall på sykkel, og bli kjeftet på av mamma for å ha glemt å ta på solkrem. Jeg skal bli blå på tunga av å spise blåbær og bli rød i kinnene når jeg møter på crushet ved kiosken. I sommer skal jeg sove under åpen himmel på verandaen.

Jeg skal bestige høye fjell, kjenne den friske fjelluften trekke ned i lungene og drikke iskaldt vann fra bekken. Jeg skal ut å fiske med bestefar og lage vafler med bestemor. De nye sommerhitsene skal spilles om og om igjen. Jeg skal våkne grytidlig for å se på soloppgangen og deretter lage frokost til hele familien.

Jeg skal få flere nye venner og bli kjent med den nye eleven i klassen. I sommer skal jeg passe på at alle er med, jo flere desto bedre. I sommer skal ligge på stranda med en flaske brus i hånda. I sommer skal jeg bare slappe av, og lade batteriene til et nytt og spennende skoleår.

Hilsen Hanna (16) og Ella (15) fra Kors på halsens ekspertpanel