Temasider /  Sommer og ferietid / Kysseskole

Kysseskole

Når det er varmt, deilig og lyst nesten hele døgnet, er det lett å bli både ør og yr.


Og nå du endelig har fått kontakt og dere har flørtet en stund, er det kanskje tid for et lite kyss?

Sommerkyss

For de fleste er kyssing noe av det mest nære og intime man kan gjøre med et annet menneske. Det er mange måter å kysse på. Det beste er å prøve seg litt fram og kjenne etter hva som føles bra. Husk at det er lov å tulle og leke litt, og å fortelle hva du liker best. Jo tryggere dere er på hverandre og jo mer dere kan slappe av – jo bedre blir kyssingen!

Her er noen kyssetips

  • De fleste tror at de selv ikke har nok kysseerfaring, og at alle andre kan mer enn dem. Dette er selvsagt ikke sant.
  • Det beste er så klart å ha en sommerkjæreste å kysse med. Men det går også an å avtale med en venn eller venninne at dere skal øve på å kysse.
  • Det hjelper å ha nypussede tenner. Unngå dårlig ånde, tyggegummi, drops eller snus i munnen. Tannregulering hos en eller begge går helt bra.
  • Det er viktig å ha myke lepper og å nærme seg den andres munn forsiktig. Begynn for eksempel å kysse forsiktig på kinnet og så nærmere og nærmere munnen. Da finner du ut om den andre har lyst til å kysse. Bruk god tid og ikke gjør veldig raske bevegelser.
  • Det er lurt først å kysse med myke lepper på den andres lepper. Du kan kysse litt på overleppen og litt på underleppen og litt i hver munnvik. Leppene er veldig følsomme når de er myke. Det kan godt kile og dere begge må kanskje le litt. Det er helt vanlig.
  • Ønsker du å kysse enda mer nå, så kan du åpne munnen litt. Du kan enten suge forsiktig på over- eller underleppen til den andre, og den du kysser kan gjøre det samme på deg.
  • Om du vil tungekysse, kan du begynne med å bruke tunga forsiktig samtidig som du suger forsiktig på over- eller underleppen til den andre. Etter hvert kan du føre tungen forsiktig inn i munnen på den du kysser. Da skal din tunge være myk og møte den andres myke tunge. Så kan tungene leke forsiktig med hverandre. Man skal ikke stikke tungene for langt inn, da kan man få en brekningsfølelse og bli kvalm. Det er også lurt ikke å kysse for lenge om gangen for å unngå å bli tørr i munnen eller at det renner spytt.

Øvelse gjør mester

Det er en kunst å kysse. Noen lærer det lett og andre må bruke litt tid. Men for de fleste vil det være et pluss å være flink til å kysse. Øvelse gjør mester - og husk at absolutt alle har hatt en første gang hvor de måtte lære å kysse sammen med noen.

Andre linker om forelskelse og kyssing