Temasider /  Eksterne lenker / FRI - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold
Dekorbilde grønn strek

FRI - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold

Foreningen FRI jobber for likestilling, mangfold og mot diskriminering, både i Norge og i resten av verden.


FRI (tidligere LLH; Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) jobber for likestilling og mot diskriminering av personer som bryter med normer for kjønn og seksualitet. I over 60 år har organisasjonen jobbet med å sikre rettigheter for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (lhbt) i Norge og i resten av verden.

Ungdomstelefonen

Ungdomstelefonen er Skeiv Ungdoms telefon-, chat-, og meldingstjeneste. Her kan du dele dine spørsmål og tanker om seksualitet, kjønn, identitet, legning, forelskelse, aktivitetstilbud, sikrere sex, og alt annet du måtte lure på. 

De som svarer er frivillige som selv har måttet finne ut av hvem de er, og godt vet hvordan det kan være å ha mange ubesvarte spørsmål om seksualitet, identitet og hvordan man kan fortelle det til andre. 

Du kan både ringe, sende melding eller chatte: 

Familienettverket

Familienettverket i FRI, er et nettverk for de som er i familie med eller kjenner noen som er lhbt. Mange oppdager at de reagerer annerledes enn de trodde de ville gjøre hvis en venn, et søsken eller et barn kommer ut av skapet. De fleste trenger litt tid til å forholde seg til den nye situasjonen. Noen har en kort og ukomplisert prosess og andre trenger lengre tid for å bearbeide sine egne reaksjoner, tanker og følelser.

I Familienettverket kan man dele erfaringer, stille spørsmål og få hjelp til å akseptere en ungdom som har en annen seksuell orientering eller kjønnsidentitet enn man i utgangspunktet hadde tenkt seg. 

Har du noen rundt deg som sliter med at du har kommet ut av skapet? Tips dem om Familienettverket i FRI!

 

Kilde: Foreningen FRI og Ungdomstelefonen