Temasider /  Selvmord / Hvorfor har jeg selvmordstanker?
Dekorbilde grønn strek

Hvorfor har jeg selvmordstanker?

Har du det vondt og føler at alt er håpløst? Har du fått tanker om at livet ikke er verdt å leve lenger? Da er du ikke alene.


Mange får selvmordstanker når livet er vanskelig. Sliter du med slike tanker, er det viktigste du kan gjøre å snakke med noen. Ikke gi opp, det er mulig å få hjelp!

Av og til, når ting blir tungt, kan tanker om selvmord komme. Mange synes det er skremmende å ha slike tanker. Å ha tanker om å ta sitt eget liv betyr ikke at du kommer til å gjøre det. De fleste som tenker på selvmord, ønsker egentlig å leve. De vil bare ha en forandring i livet sitt akkurat nå.

Selvmordstanker kan komme av mange ulike grunner, og alle opplever det på sin egen måte. Noen ting som går igjen: Krangling med venner, kjæreste, familie, å ikke føle seg bra nok på skolen eller i aktiviteter, mobbing, ensomhet, overgrep, depresjon eller andre psykiske problemer. Noen ganger er det vanskelig å finne en spesiell grunn. Uansett grunn er det viktig å snakke med noen om det. Når du snakker med andre, er det lettere å finne løsninger og føle at ting kan bli annerledes.