Temasider /  Selvmord / FAKTA: Hvorfor har jeg selvmordstanker?
Dekorbilde grønn strek

FAKTA: Hvorfor har jeg selvmordstanker?

Har du det vondt og føler at alt er håpløst? Har du fått tanker om at livet ikke er verdt å leve lenger? Da er du ikke alene.


Mange får selvmordstanker når livet er vanskelig. Sliter du med slike tanker, er det viktigste du kan gjøre å snakke med noen. Ikke gi opp, det er mulig å få hjelp!

Av og til, når ting blir tungt, kan tanker om selvmord komme. Mange synes det er skremmende å ha slike tanker. Å ha tanker om å ta sitt eget liv betyr ikke at du kommer til å gjøre det. De fleste som tenker på selvmord, ønsker egentlig å leve. De vil bare ha en forandring i livet sitt akkurat nå.

Selvmordstanker kan komme av mange ulike grunner, og alle opplever det på sin egen måte. Noen ting som går igjen: Krangling med venner, kjæreste, familie, å ikke føle seg bra nok på skolen eller i aktiviteter, mobbing, ensomhet, overgrep, depresjon eller andre psykiske problemer. Noen ganger er det vanskelig å finne en spesiell grunn. Uansett grunn er det viktig å snakke med noen om det. Når du snakker med andre, er det lettere å finne løsninger og føle at ting kan bli annerledes.