Temasider /  Siste nytt / Bruk Hue - Bruk Hjertet
Dekorbilde grønn strek

Bruk Hue - Bruk Hjertet

Tidenes største antimobbeselfie med Stian Blipp og 7000 elever, gav Bruk Hue en pangstart i Telenor Arena 8. oktober!


 

Bruk Hue er Norges største skoleturné mot digital mobbing. Torsdag 8. oktober samlet Bruk Hue tusenvis av skolelever fra 6. og 7. trinn i Asker, Bærum, Lier og Drammen i Telenor Arena. Målet var å si et klart nei til mobbing på nett og mobil!

Stian Blipp var konferansier da Bruk Hue, som er et samarbeid mellom Telenor, Kors på halsen, Medietilsynet og Barnevakten, samlet over 7000 elever til kick off for høstens skoleturné. Alle elevene fikk delta på foredraget om digital mobbing, og fikk en påminning om hva det egentlig handler om: å tenke seg om før man poster, å spørre om lov til å legge ut bilder av andre - og å bry seg og være en venn.

Vær en venn - bruk huet!

I tillegg til foredraget, fikk elevene oppleve mange artister på scenen. Blant annet kom Annsofi og Mathea-Mari og sang sine sanger om livet og mobbing på nett. Kronprins Haakon satte i gang tidenes selfie mot mobbing - og til slutt kom dagens største overraskelse - Isac Elliot! Han ble intervjuet av VG før han gikk på scenen, og her kan du lese hva han tenker om nettmobbing.

Litt mer om Bruk Hue

Bruk Hue har eksistert siden 2009, men det er først i høst at gjengen som står bak også skal besøke elever på 6. og 7. trinn. Det er fordi vi vet at mobbing på nett og mobil også skjer på barneskolen. Derfor er det viktig å snakke med elever både på barne- og ungdomsskolen om hvordan man kan bruke huet på nett.

Nytt denne høsten er også Bruk Hue-logoen. Den nye logoen er et hjerte, som minner litt om en emoji. Tanken har vært at de som ser Bruk Hue skal forstå at det både handler om ikke å mobbe, og at man skal bry seg om hverandre: "Bruk Hue – bruk hjertet!".

Får din skole besøk av Bruk Hue denne høsten? Sjekk ut på www.brukhue.com

 

Ole har jobbet med Bruk Hue i mange år og møtt tusenvis av elever over hele landet

 

Mathea-Mari sang #Online

 

Annsofi opplevde så mye hets at hun sluttet å synge en periode. I dag sang hun "Don't slaughter me"

 

Kronprinsen satte i gang tidenes største selfie mot mobbing!

 

Isac Elliot har selv opplevd nettmobbing

 

Ny Bruk Hue-logo!

 

Verdens største antimobbeselfie!