Temasider /  Fra ekspertene / Årets første samling
Dekorbilde grønn strek

Årets første samling

Kors på halsen har et eget ungdomspanel, kalt Ekspertpanelet. Les hvordan Shashmin hadde det på årets første samling.


Heisann!

Jeg ble med i ekspertpanelet for et år siden, og siden da har året gått ganske fort. I løpet av året har jeg blitt kjent med noen utrolige herlige og fantastiske mennesker. Vi har løst oppgaver, tenkt mye, blitt utfordret og mye mer på morsomme måter.

Vi har kommet inn i det nye året og til den første samlingen i 2014. Jeg var dessverre borte den første timen, men slik jeg vet, ble samlingen startet som vanlig med pizza, brus og skravling om ditt og datt. Deretter ble ekspertene delt inn i grupper og tildelt et hefte med forskjellige innlegg fra barn og ungdom som hadde blitt publisert på Kors På Halsens forumside.

Som du kanskje vet, jobbes det med nye og bedre nettsider til Kors På Halsen og forumet. Dermed skulle ekspertene kategorisere foruminnleggene slik de mente de passet inn i. Noen av disse temaene kunne handle om for eksempel psykisk helse, mobbing, sex og samliv, diskriminasjon eller skole. Jeg kom på slutten av denne aktiviteten, og jeg merket at alle syntes dette var ganske artig. Vi ser frem til det nye forumet.

Konferanse om seksualitet på nett

Den 8. februar foregår det en konferanse som Kors På Halsen og Medietilsynet arrangerer. Temaet for denne konferansen er Seksualitet på nett. Programmet for denne konferansen består blant annet av jentene fra bloggen «uperfekte jenter» som skal snakke om hvordan de skaper et image gjennom bloggen sin og forskeren som skal snakke om hva som får unge jenter til å legge ut utfordrende og «sexy» bilder av seg selv på nettet. Kan det være både noe positivt og negativt?

Det kommer også andre mennesker som skal snakke om hvordan man kan prøve ut seksualitet gjennom ulike roller i online-spill, Skeiv Ungdom sin ungdomstelefon og hvordan homofile blir diskriminert på nett. Dessuten skal eksperten Emilie og eks-eksperten Mikkel snakke om hvordan ungdom flørter og får følelser på nett.

I forbindelse med denne konferansen ble vi delt inn i tre grupper. Hver gruppe fikk to utdrag fra to foredragsholdere. Vi skulle forberede oss med å lage spørsmål til foredragsholderne til konferansen. Det var ikke noe særlig lett på starten fordi vi følte at det kanskje ikke var så mye å lure på. Etter hvert dukket det flere spørsmål og vi noterte det ned. Det var mange refleksjoner rundt dette og jeg ser frem til konferansen. Jeg skal nemlig være en tilskuer. Jeg gleder meg.

- Shashmin